Børnekonferencen

De vigtigste børnepolitiske dagsordener lige nu

Generalsekretær for Red Barnet siden juni 2019.

Johanne Schmidt-Nielsen har i mange år været en stærk stemme i Folketinget og i den offentlige debat om børn og voksne i udsatte situationer. Hun har siddet i Folketinget for Enhedslisten fra 2007-2019 og har i syv af årene været politisk ordfører. Hun blev valgt til folketinget i 2007 og har blandt andet været medlem af udlændinge- og integrationsudvalget, uddannelsesudvalget, indfødsretsudvalget og ligestillingsudvalget.

Hendes politiske viden og engagement spænder vidt, men gennem sine mange år som medlem af Folketinget har hun især markeret sig som talsmand for de mest udsatte mennesker i samfundet og har arbejdet med emner som uddannelse, ligestilling og integration af indvandrere og inklusion – med stort fokus på børns rettigheder.

Som generalsekretær i Red Barnet Danmark bruger Johanne Schmidt-Nielsen sin politiske indsigt og sociale indignation til at sætte børns ret til at overleve, lære og trives højt på den politiske dagsorden og kæmpe deres sag – både herhjemme og i udlandet.

Johanne Schmidt-Nielsen har en B.A. i socialvidenskab fra Roskilde Universitet, Danmark