Er vores praksis mere forandringsresistent end
vores retorik?
Den offentlige sektor implementerer i disse år mangfoldige arbejdsmodeller og teorier i arbejdet med børn. Men forandrer vi vores praksis i samme udstrækning som vi forandrer de måder vi taler om vores praksis? Og sker der ikke ofte det, at vi, – afhængigt af vores faglige baggrund-, forstår de samme begreber forskelligt, og derfor drager forskellige konsekvenser af de samme modeller?
På baggrund af aktuel forskning vil oplægget opridse hvordan nye arbejdsmodeller, metoder og teorier bliver opsuget og brugt af moderne, komplekse organisationer som noget vi hører- og læser om, snakker sammen om, overvejer og – måske – omsætter i praksis. Fokuspunktet er den vigtige og vanskelige overgang fra tale til handling, samt dannelse af fælles forståelser af viden og modeller på tværs af fag og sektorer, som gør et meningsfuldt, koordineret samarbejde på tværs muligt.
Erik Laursen
Er sociolog og professor i læringsforskning på Aalborg Universitet, samt leder af CISKO, et center for forskning i det socialfaglige arbejde med udsatte børn og unge. Flere af centerets aktuelle forskningsprojekter vedrører implementering af metoder, viden og strategier i offentlige organisationer